CarmOlimp, acum si pe gustul reghinenilor

08 iulie 2010

Unul dintre principalii jucatori de pe piata produselor din carne din România este CarmOlimp. Cu o distributie care cuprinde întreaga tara, compania îsi va deschide saptamâna viitoare primul supermarket la Reghin. Pornita la drum dupa 1990, ca o afacere de familie, Carmolimp avea la început o mica unitate de productie, o sectie de mezeluri si un magazin unde se vindeau produsele din carne. Odata cu cresterea cererii, proprietarii si-au extins afacerea astfel ca în prezent firma se poate mândri cu investitii masive, atât în ce priveste fermele de animale si suprafetele agricole, cât si în privinta unitatilor de procesare a laptelui si a carnii.
Zona de amplasare a fermelor CarmOlimp se întinde de la Fagaras pâna la Sibiu, la Vestem, si include ferme de vite, în zona Fagaras, precum si ferme de pui si porci în zona Sibiului. Practic fermele sunt axate pe carnea de porc, pui si, în viitor, vita. “Avem una din cele mai mari ferme de vite din România, care este în plina dezvoltare, pentru producerea de lapte. La pui, în momentul actual detinem o ferma cu  peste 40.000 de capete, urmând a avea si o ferma de gaini ouatoare, împreuna cu care vom totaliza pâna la sfârsitul lui iulie peste 100.000 de capete. La porc avem 30.000 de capete la îngrasat, plus o ferma de reproductie”, a precizat Horea Cioba, reprezentantul firmei CarmOlimp.

Standarde europene la CarmOlimp
Deloc de neglijat este statia de biogaz, care va colecta toate deseurile naturale, tranformate apoi în energie electrica folosita la functionarea fermelor CarmOlimp, asigurând astfel o independenta energetica pe tot ce înseamna procesul de productie. La Ucea de Jos, judetul Brasov, sunt centralizate toate unitatile productive, abatoarele si zonele de prelucrare a carnii si a preparatelor din carne, inclusiv fabrica de lapte si statia de biogaz. “Prin reinvestirea profitului, toti banii câstigati fiind directionati catre noi investitii, s-a ajuns la un abator ultramodern, construit în 2004 – cel mai modern din tara la acel moment. Este si astazi o unitate etalon de profil. El practic da standardul de calitate impus de ANSVSA si de toate comisiile Uniunii Europene în sectorul agrozootehnic”, a mentionat Horea Cioba.

Carne asigurata de fermele proprii
A urmat în 2007 finalizarea celei de a doua mari investitii CarmOlimp, cu fondurile companiei, a doua fabrica, ultramoderna, care care are o capacitate de productie de 200 de tone de produse finite zilnic. Paralel cu aparitia unitatilor de procesare, au fost achizitionate si ferme de animale, astfel încât carnea necesara procesarii este asigurata în fermele proprii, lucru valabil si în cazul laptelui. Calitatea si respectarea standardelor actuale recomanda firma CarmOlimp, prin produsele sale care vor putea fi apreciate începând din aceasta saptamâna si în supermarketul de la Reghin, în noua locatie a carei inaugurare va avea loc joi, 20 mai, în complexul Prisma Shop, de pe strada Garii.

Autor: Alin ZAHARIE
This entry was posted in 2010. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *