Investiţii la Aromapa Ucea

14 Noiembrie 2011

Calitatea apei potabile dar şi distribuţia acesteia în comuna Ucea şi în alte cîteva localităţi din împrejurimile acesteia sînt de acum mult mai bune. Şi asta pentru că aceste servicii au beneficiat de numeroase investiţii pe parcursul acestui an. Serviciul Public de Apă Ucea, cel care a administrat pînă în urmă cu două luni furnizarea şi distribuţia apei potabile, a fost transformat în societate comercială. SC Aromapa Serv SRL are ca unic acţionar CL Ucea şi s-a înfiinţat cu un capital social este de 1,2 miliarde de lei vechi. Administrarea societăţii a fost încredinţată fostului director al serviciului, Romulus Dumitrescu, cu care societatea şi legislativul au încheiat un contract de administrare valabil timp de 4 ani. De la înfiinţare şi pînă în prezent conducerea societăţii s-a ocupat de obţinerea tuturor avizelor şi autorizaţiilor impuse de legislaţia în vigoare pentru serviciile publice. ,,Este vorba despre autorizaţia de la SEGA, autorizaţia de Mediu, avizele de la DSP. Ne ocupăm acum de întocmirea documentaţiei privind obţinerea licenţelor pentru servicii de apă – canal. SC Aromapa Serv a încheiat un nou contract cu DSP Braşov pentru monitorizarea calităţii apei, iar, conform acestuia, de două ori pe săptămînă se fac analize fizico-chimice şi bacteriologice în laboratoarele Sanepidului. În luna octombrie a.c, am depus documentaţia la RENAR Bucureşti în vederea acreditării laboratorului din staţia de tratare a apei pentru efectuarea de analize fizico – chimice” a declarat administratorul societăţii, Romulus Dumitrescu.

21 de angajaţi

     În organigrama vechiului Serviciul Public de Aapă erau angajate 20 de persoane, iar noua societate are 21 de angajaţi. Salariaţii se declară mulţumiţi de această transformarea pentru că şi-au recîştigat drepturile pierdute anul trecut prin reducerea salariilor cu 25% în sectorul bugetar. ,,La noul SRL lucrează un administrator, un contabil, 5 posturi cititori – încasatori, un şef de staţie, un şef de laborator, 5 posturi de laborant, 5 mecanici operatori, un post de buldoexcavator şi un muncitor necalificat. În momentul în care Serviciul Public s-a transformat în SRL salariile angajaţiilor au revenit la salariile dinaintea micşorării făcute de primărie” a mai spus administratorul societăţii.

Investiţii de 23.000 de euro

     ,,În acest an am făcut investiţii la staţia de filtrare în valoare de 23 de mii de euro. Toate aceste investiţii s-au făcut pentru calitatea apei. În cursul lunii februarie a.c, am achiziţionat pentru laboratorul staţiei de tratare un spectrofotometru pentru analizele zilnice fizico-chimice în valoare de 10 mii de euro. În luna mai a.c, am mai achiziţionat o suflantă marca Robuschi care face aerarea şi spălarea stratului filtrat şi care a costat 10 mii de euro. Ultima investiţie de 10 mii de lei am făcut-o în luna septembrie a.c şi se referă la reabilitarea şi punerea în funcţie a filtrului nr. 6 prin schimbarea majorităţii crepinelor ce fac filtararea fină a apei. Toate investiţiile făcute pînă în prezent au fost posibile cu sprijinul primarului Marian Băcilă şi a Consiliului Local Ucea” a spus administratorul socităţii Romulus Dumitrescu. Societatea intenţionează achiziţionează în cursul acestei luni prin sistem leasing o autoutilitară Fiat Doblo Pofesional pentru deplasăriile la intervenţii.

Împotriva restanţierilor

     O prioritate pentru conducerea societăţii este încasarea facturilor emise către abonaţi. Şi la SC Aromapa Serv SRL sînt înregistraţi restanţiei. Pentru a-i determina să plătească, au fost emise somaţii către rău platnici şi s-a trecut chiar şi la debranşarea acestora de la reţea. La începutul lunii noiembrie a.c, o echipă din cadrul SC Aromapa Serv SRL a ajuns la poarta celor care nu şi-au plătit consumurile. ,,Am trimis în repetate rînduri somaţii de plată însă fără niciun rezultat. Am fost pregătiţi cu excavatorul să facem debranşări dar după prima cupă abonaţii şi-au achitat o parte din datorii. Am mai făcut astfel de acţiuni şi oamenii au înţeles că trebuie să plătească tot ceea ce consumă” a mai spus administratorul. Cei mai buni platnici sînt abonaţii din Viştea de Sus. SC Aromapa SRL distribuie apă către următoarele sate: Ucea de Sus, Ucea de Jos, Viştea de Sus, Viştea de Jos, Drăguş, Olteţ şi Feldioara. ,,Multe defecţiuni am eliminat pe trasee spre Viştea de Sus, spre Drăguş, precum şi la intrarea în Victoria, fapt ce a dus la scăderea vizibilă a cantităţii de apă brută. Colaborăm foarte bine cu primăriile din comunele Viştea şi Drăguş” a mai spus Dumitrescu. (Carla Tatu)

http://www.monitorfg.ro

This entry was posted in 2011. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *