„Lăsaţi copiii să vină la Mine” – în oraşul Victoria

15 martie 2013

Am intrat în curte. Am fost întâmpinaţi, de o parte şi de alta a aleii, de ghiocei, plăpânzi şi impresionanţi în acelaşi timp. Preotul paroh, părintele Octavian Smădu învăţa copiii, în curtea bisericii, despre florile de primăvară: numeroşii ghiocei, brânduşele galbene, lalelele şi narcisele cărora le dădeau frunze mici.

Asemeni ghioceilor au fost şi copiii, copiii participanţi la un concurs pe teme religioase, „Lăsaţi copiii să vină la Mine”, aflat la a VII-a ediţie şi organizat de Parohia „Sf. Împăraţi Constantin şi Elena” din Victoria, în 3 martie. Au fost prezenţi copii, profesori şi preoţi din localităţile: Victoria, Sâmbăta de Sus, Ucea de Jos, Bogata, Cincu, Jibert, Făgăraş, Corbi.

Preoţi, copii, profesori şi enoriaşi au participat la slujba de seară. Prezenţa a numeroşi slujitori ai Altarului ne-a transmis bucuria Bisericii de a avea în rândul ei pe copii. Pe aceeaşi idee a cuvântat părintele protopop Ion Tărcuţă, care a evidenţiat cuvintele Mântuitorului, importanţa copiilor pentru El, iubirea arătată lor, precum şi importanţa copiilor pentru Biserică. A subliniat, de asemenea, necesitatea legăturii familie-şcoală-Biserică şi rolul profesorului de religie, care aduce copiilor cunoştinţele, îi îndreaptă spre Dumnezeu şi Biserică. În Biserică se manifestă trăirea cunoştinţelor, punerea lor în practică.

Copiii au avut de răspuns la 15 întrebări, unele dintre ele axându-se pe cinstirea Sf. Împăraţi Constantin şi Elena, anul acesta fiind anul omagial închinat acestor sfinţi. Cei mici s-au descurcat foarte bine, răspunzând la majoritatea cerinţelor corect. Pentru munca lor, elevii au fost răsplătiţi cu daruri şi cu o agapă de mulţumire şi bucurie. În timpul acesteia, preoţi, profesori şi elevi şi-au reunit glasurile în cântări.

Mulţumim părintelui paroh şi credincioşilor parohiei pentru bunătatea şi perseverenţa acestora de a aduce, prin acest concurs, copiii mai aproape de Biserică. Veniţi din diferite zone ale Ţării Făgăraşului, copiii au schimbat păreri, şi-au împărtăşit opinii şi şi-au exprimat dorinţa de a participa şi de a se revedea şi în următorii ani.

Împărtăşind părerile tuturor,

Prof. Georgeta Chiriloiu

Apostolat în Ţara Făgăraşului nr. 72, martie-aprilie 2013

This entry was posted in 2013. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *