Proprietari cu acte în regulă

26 Februarie 2013

Au aşteptat zeci de ani ca să fie proprietari cu acte în regulă. Acum, au titlu de proprietate pentru terenurile moştenite din moşi strămoşi. Este vorba despre sătenii comunei Ucea, care au primit în număr mare acte de proprietate pentru terenurile pe care le deţin. Astăzi, sătenii din Ucea de Sus au mers la Primărie să-şi ridice actele.

O problemă stringentă, cu care încă se mai confruntă multe comune din zona noastră, este pe cale să fie rezolvată în totalitate în comuna Ucea. Este vorba despre acordarea titlurilor de proprietate. 500 de deţinători de terenuri din Ucea de Sus sunt aşteptaţi zilele acestea la primărie pentru a-şi ridica   titlurile de proprietate. Acum, se acordă pentru titluri pentru fâneţe, deoarece  pentru terenurile arabile titlurile au fost eliberate în acest sat încă din 2010, în procent de 95%. Zeci de săteni din Ucea de Sus au mers astăzi la primărie pentru a-şi ridica actele pentru fâneţe.

La Ucea de Jos titlurile de proprietate pentru terenul arabil au fost acordate în procent de 85%, iar cele pentru fâneţe vor fi acordate începând din acest an. În satul Feldioara, pentru terenul arabil au fost acordate titlurile în procent de 95%. Însă, acolo autorităţile au întâmpinat unele probleme. Oamenii nu au dorit comasarea terenurilor, aşa că titlurile s-au acordat pentru peste 1000 de parcele mici.

În schimb, în satul Corbi, acordarea titlurilor de proprietate s-a încheiat în  mare parte. Costul întregii operaţiunii de acordare a titlurilor de proprietate s-a ridicat la suma de 100.000 de lei.

Mihaela BĂRGĂOANU

http://www.bzf.ro/proprietari-cu-acte-in-regula-2.html

This entry was posted in 2013. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *