Gunoiul transformat în energie

22 aprilie 2013

Gunoiul ar putea fi transformat în energie, iar mecanismul, costurile şi toate informaţiile necesare le-au putut afla aleşii locali din Ţara Făgăraşului, care au luat parte sâmbătă,20 aprilie, la un simpozion defăşurat în comuna Ucea. Costurile unei astfel de instalaţii vor fi recuperate în mai puţin de patru ani, i-au asigurat experţii prezenţi la acest eveniment.

Energia verde va fi viitorul, iar în acest sens materialele care pot fi reutilizate vor fi la mare căutare. Sâmbătă, la Primăria comunei Ucea a avut loc un simpozion, în care au fost prezentate beneficiile utilizării energiei verzi.

Instalaţia prezentată transforma resturile din gospodărie începând de la paie, rumeguş şi până la gunoiul din fermele de păsări în energie şi căldură. O astfel de instalaţie ar rezolva problema depozitării şi transportului gunoiului menajer de pe raza localităţilor din Ţara Făgăraşului.

De asemenea, tot în cadrul simpozionul au fost prezentate produse care izolează locuinţele. Este vorba de produse realizate din materiale bio.

http://www.bzf.ro

This entry was posted in 2013. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *