Costul noilor investiţii în Comuna Ucea

DSCF9511Două milioane şi jumătate de euro se vor cheltui pentru ca locuitorii satului Ucea de Jos să aibă canalizare. Lucrarea va fi realizată de o asociere de trei firme din Sibiu. În primă instanţă lucrările la introducerea conductelor de canalizare se vor efectua doar în sediul de comună din fonduri proprii şi de la Consiliul Judeţean Braşov.

Se estimează că vor costa în jur de 2,5 milioane de euro, cu asfaltările ulterioare şi cu amplasarea staţiei de epurare. Staţia va fi supradimensionată de la bun început, pentru a putea colecta pe viitor şi apele uzate provenite din celelalte sate ale comunei. Ea va fi amplasată în Ucea de Jos pe malul Oltului, explică primarul Marian Băcilă.

Din momentul în care constructorul va aduce utilajele în teren va trece cam un an şi jumătate, până când cetăţenii vor putea deversa în reţeaua publică apele menajere din gospodării.

Potrivit edilului, următorul sat în care va fi introdusă canalizarea este Ucea de Sus, iar lucrările vor merge o vreme în paralel cu cele din Ucea de Jos, însă de data aceasta din fonduri guvernamentale.

Sursa: BUNĂ ZIUA FĂGĂRAŞ

http://www.bunaziuafagaras.info

DSC_0337

This entry was posted in 2014, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *