Tradiţia tăiatul porcului reînviată la Corbi

Corbi a fost dintotdeauna un sat mic cu vreo 80 de gospodării, dar cu oameni harnici şi uniţi. Mai mereu, aici, se numărau peste 600 de capete de animale mari, iar sătenii se mîndreau cu gopodăriile lor. În ultima vreme, au rămas în sat pensionarii, tinerii stabilindu-se la oraş sau peste graniţă. Aşa se face că la Corbi nu s-a mai organizat ceată de feciori, iar sărbătorile de iarnă erau mult prea liniştite şi monotone. De 2 ani însă, un consilier local a ţinut să reînvie tradiţiile locului şi să organizeze un eveniment local unic, dar la care să participe întreg satul, cu mic cu mare. Aşa s-a născut la Corbi, în 2016, tradiţia, tăierii porcului, eveniment la care muncesc toţi sătenii, dar se şi distrează. Este un obicei care se practică în Ardeal, iar consilierul local Eugen Costea l-a adus la Corbi. Duminică, toţi corbenii au pîrlit porcul, au preparat produse bio şi apoi au stat la masă, la pomana porcului preparată de femeile satului.

Citeste mai mult.

Sursa: Monitorul de Fagaras

Acest articol a fost publicat în 2017, Corbi, Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s