Corbi a fost dintotdeauna un sat mic cu vreo 80 de gospodării, dar cu oameni harnici şi uniţi. Mai mereu, aici, se numărau peste 600 de capete de animale mari, iar sătenii se mîndreau cu gopodăriile lor. În ultima vreme, au rămas în sat pensionarii, tinerii stabilindu-se la oraş sau peste graniţă. Aşa se face că la Corbi nu s-a mai organizat ceată de feciori, iar sărbătorile de iarnă erau mult prea liniştite şi monotone. De 2 ani însă, un consilier local a ţinut să reînvie tradiţiile locului şi să organizeze un eveniment local unic, dar la care să participe întreg satul, cu mic cu mare. Aşa s-a născut la Corbi, în 2016, tradiţia, tăierii porcului, eveniment la care muncesc toţi sătenii, dar se şi distrează. Este un obicei care se practică în Ardeal, iar consilierul local Eugen Costea l-a adus la Corbi. Duminică, toţi corbenii au pîrlit porcul, au preparat produse bio şi apoi au stat la masă, la pomana porcului preparată de femeile satului.
Sursa: Monitorul de Fagaras