Surse de finantare in agricultura
Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale
Mai jos puteti gasi diferite masuri pentru finantare si informatii legate de acestea: categorii carora se adreseaza, criterii de eligibilitate, intocmirea proiectelor etc.
Modernizarea exploataţiilor agricole
Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenţă
Înfiinţarea grupurilor de producători
Sprijin pentru crearea şi dezvoltarea de micro-întreprinderi
Încurajarea activităţilor turistice
Renovarea si dezvoltarea satelor
Surse de finantare a initiativelor de tineret
Agentiei Nationale pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale
ANPCDEFP a fost creata ca institutie publica cu personalitate juridica, in subordinea Ministerului Educatiei si Cercetarii. ANPCDEFP faciliteaza accesul la alternative europene de invatare continua si activa.
“Tineret in Actiune” (Youth in Action) este programul Uniunii Europene care sustine activitatile de invatare nonformala pentru tineri, prin finantarea de proiecte. Acesta vine in continuarea programului “Tineret” (Youth) si va fi implementat in perioada 2007 – 2013. Programul, cu finantare de la Comisia Europeana, vizeaza promovarea cetateniei active in randul tinerilor, dezvoltarea sentimentelor de solidaritate si toleranta, sprijinirea intelegerii reciproce intre tinerii din diferite tari, promovarea cooperarii europene si contributia la imbunatatirea calitatii sistemelor de sustinere a activitatii de tineret.
Proiectele ce pot fi finantate trebuie sa se incadreze intr-una din categoriile de mai jos:
Schimburi de tineri (Actiunea 1.1)
Initiative ale tinerilor (Actiunea 1.2)
Proiecte pentru democratie participativa (Actiunea 1.3)
Serviciul European de Voluntariat (Actiunea 2)
Cooperare cu tarile partenere din vecinatatea UE (Actiunea 3.1)
Proiecte de formare si retele (Actiunea 4.3)
Intalniri ale tinerilor si ale responsabililor de politici de tineret (Actiunea 5.1)
Surse de finantare a proiectelor sociale
EEA Grants si Norway Grants reprezinta mecanismul financiar al Norvegiei, Islandei si Liechtenstein pentru reducerea discrepantelor sociale din Spatiul Economic European (EEA) si pentru a intari relatiile bilaterale dintre statele membre ale EEA din centrul si sudul Europei.
Spațiul Economic European (SEE, European Economic Area) a luat ființă la data de 1 ianuarie 1994 în urma acordului semnat la data de 2 mai 1992 între statele participante la Asociația Europeană a Liberului Schimb (AELS) și statele membre UE. Acest acord pune bazele unei piețe unice guvernate de aceleași reguli de bazǎ ce au ca scop să permită mărfurilor, serviciilor, capitalului și persoanelor să circule liber în cadrul SEE, într-un mediu deschis și competitiv, un concept cunoscut drept cele patru libertăți. (Wikipedia.org)
România beneficiază de asistenţă financiară acordată de ţările SEE pentru promovarea creşterii economice şi asigurarea unei dezvoltări sustenabile prin intermediul a două mecanisme Mecanismul Financiar al Spaţiului Economic European (EEA Grants) cu o alocare de 190,75 MEuro şi Mecanismul Financiar Norvegian (Norway Grants) cu o alocare de 115,20 MEuro.
Ministerul Afacerilor Europene este nominalizat Punct Naţional de Contact. În cadrul Ministerului Finanţelor Publice sunt nominalizate direcţiile responsabile pentru audit şi certificare. Sunt incluse la finanţare 23 de domenii pentru care este nominalizat un Operator de Program. Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri este nominalizat Operator de Program pentru domeniul “Eficienţă Energetică” finanţat în cadrul Mecanismului Financiar SEE (EEA Grants). (Ministerul Industriei)
Punctul Național de Contact
Ministerul Fondurilor Europene
Direcția Asistență Spațiul Economic European
Adresă: Bd. Mircea Voda 44,
Bl. M17, Sc. B, Sector 3,
030669 Bucureşti, România
Tel.: +40 21 30 25 217
Fax: +40 21 30 25 264
E-mail: asistentasee@maeur.ro
http://www.asistentasee.fonduri-ue.ro/
http://www.norwaygrants.org/en/
Surse de finantare privata
Fundaţiei „Mitropolitul Bartolomeu”
Acordă următoarele categorii de burse: burse pentru elevii de liceu, burse pentru studenţi şi burse de cercetare pentru masteranzi şi doctoranzi. Toate aceste categorii de burse se acordă pe bază de concurs.
Surse de finantare pentru cercetarea stiintifica
Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica
Community Research and Development Information Service